Over Aard-Verschuiving

Een mens verandert niet. Je bent wie je bent en daar moet je het mee doen. Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje. Of zit het toch anders? Ik geloof dat je je aard altijd meeneemt maar de manier waarop je naar jezelf en naar de wereld om je heen kijkt kan zeker verschuiven. Dit kan komen door veranderende inzichten, door het ontdekken van blinde vlekken, onvermoede talenten en competenties. Maar ook door met meer liefde en compassie naar jezelf en je omgeving te kijken. Bij deze zaken kan ik helpen door te prikkelen, een spiegel voor te houden en soms de warme deken voor je te zijn. Een voorbeeld zodat je zelf ook leert om met compassie en zelfkennis met jezelf om te gaan.

Ook in het bedrijfsleven is het goed om te realiseren dat een aard wel degelijk kan verschuiven. Zowel van een bedrijf als ook van de mensen erin, oftewel de cultuur van het bedrijf. Zo’n verandering kan ook echt voelen als een aardverschuiving. Medewerkers, managers en eigenaren kunnen de behoefte of zelfs de noodzaak gaan voelen tot verandering en beweging. Hier is het inzetten van coaching een goede optie om deze verandering en beweging te faciliteren en ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voorkomen of verkorten van (langdurig) verzuim.

OVER MIJ ALS COACH

Ik reflecteer regelmatig op mijn werkwijze in intervisiegroepen en via supervisie

Ik reflecteer regelmatig op mijn werkwijze in intervisiegroepen en via supervisie

Voor mijzelf is het belangrijk om van betekenis te kunnen zijn en om in verbinding te zijn met mensen om mij heen.

Daarnaast sta ik graag ten dienste aan het creëren van een beetje meer (levens-) geluk in deze wereld.

Daar zit mijn persoonlijke aardverschuiving.

Over mij als coach

Als coach ben ik eclectisch opgeleid via de Alba-academie, een gedegen instituut met een goede naam en reputatie. Onderbouwd door deze brede en grondige opleiding werk ik vanuit mijn intuïtie en pas ik toe wat voor de betreffende situatie werkend is. Ik neem de aanpak die het beste past bij de coachee en de situatie. De coachee staat namelijk altijd voorop in het kiezen van de juiste methode/aanpak.

Ik geloof sterk in de eigen kracht van mensen en ik leg mij er graag op toe om deze te versterken, zodat de coachee sterker wordt en durft te vertrouwen op zichzelf en haar/zijn waarde. Een goede professional blijft openstaan voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen. Levenslang leren is het medicijn tegen stilstand en stilstand is achteruitgang.

Ik reflecteer ik regelmatig op mijn werkwijze in intervisiegroepen en via supervisie.

Voor mijzelf is het belangrijk om van betekenis te kunnen zijn en om in verbinding te zijn met mensen om mij heen. Daarnaast sta ik graag ten dienste aan het creëren van een beetje meer (levens-)geluk in deze wereld. Daar zit mijn persoonlijke aardverschuiving. Ik heb mijn hele loopbaan gewerkt in commerciële omgevingen. Altijd met veel plezier. Ik kan daar mijn doelgerichtheid, pro activiteit en passie goed in kwijt maar ik heb ontdekt dat ik meer zingeving nodig heb en verbinding met mensen op een andere manier. Hoe kan ik dit beter bereiken dan andere mensen en bedrijven te helpen bij het realiseren van eigen doelen en wensen?

Als mens en als coach ben ik stevig geaard. Ik weet wie ik ben en wat ik kan. Daarom denk ik dat ik als coach in staat ben om het beste uit mensen te halen.

Een goede professional blijft openstaan voor nieuwe mogelijkheden en kansen

Een goede professional blijft openstaan voor nieuwe mogelijkheden en kansen

Ik kan je helpen bij het ontdekken en vinden van deze nieuwe mogelijkheden.

Over mij als professional

Als manager heb ik veel ervaring in het begeleiden van teams en individuen en daarnaast heb ik veel ervaring in het HR vak.

Mijn oorspronkelijke achtergrond is bedrijfskundig. Sinds 2008 werk ik als HR- en Operations Manager in de medische industrie en vanaf 2017 als General Manager. Voor mijn professionele ontwikkeling verwijs ik graag naar mijn LinkedIn profiel.

Ik ben een sterk voorstander van het procesmatig aanpakken van ontwikkeling en uitvoering, zodat er niet alleen een bepaald kwaliteitsniveau gehaald kan worden maar dat deze ook structureel geborgd en verbeterd zal worden. Verder werk ik altijd klantgericht.

Over mij als persoon

Als mens ben ik geïnteresseerd in mensen en de wereld om mij heen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig, gedreven en emphatisch. Ik durf de confrontatie aan te gaan. Altijd met compassie, zonder ooit het respect voor een ander uit het oog te verliezen. Voor mij is iedereen gelijkwaardig en dit is ook het uitgangspunt van waar uit ik wil en moet werken. Ik haal voldoening uit verbinding en samenwerking met anderen. Verder breng ik altijd mijn humor mee. Humor breekt het ijs, verlicht, verbind en helpt mee aan het creëren van een veilige omgeving.

Oorspronkelijk kom ik uit Groningen, maar ik woon al sinds 1998 met veel plezier in Limburg. Samen met mijn kinderen woon ik in Swalmen.

In mijn vrije tijd (en het liefst ook functioneel tijdens werktijd) wandel ik graag en veel. Daarnaast ben ik graag creatief bezig. Ook koken en bakken zijn grote hobby’s van mij.

Aleid Timmer

Aanbevelingen