Een meetbaar beter team dat het beste uit haar teamleden haalt

Teamcoaching bevordert de onderlinge verhoudingen en zorgt voor meer focus op het gezamenlijke resultaat. Hierdoor groeien resultaten en zullen teamleden zich meer verbonden voelen met hun team.

Geef team aandacht

Teams bestaan uit mensen die ieder uniek zijn. Dit maakt het team ook uniek. Met eigen uitdagingen maar zeker ook met (onvermoede) krachten en talenten.

Teamcoaching voor resultaat

Teamcoaching geeft het team de tools om tot betere samenwerking en betere resultaten te komen. Als een team weet hoe het moet werken, volgt het resultaat.

Team uitdagingen

Het team bepaalt waar de uitdagingen liggen. Op gestructureerde wijze worden de teamdoelen vastgesteld. Daarna wordt gewerkt aan het verwezenlijken van deze doelen.

Problemen in teamfunctioneren

Vaststellen dat een team niet optimaal functioneert is pijnlijk. Talentvolle mensen maar de samenwerking komt niet goed op gang. Het beoogde resultaat komt in het geding. Er wordt hard gewerkt maar blijkbaar is hard werken alleen niet voldoende. Het team bestaat uit los zand of er speelt iets onderhuids. Een team zou sterker moeten zijn dan de som der delen maar het omgekeerde lijkt eerder aan de hand.

Synergie in teams

In de ideale wereld begrijpen teamleden elkaar en zijn ze op elkaar ingespeeld. Ze zijn in staat om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. De teamdoelen worden door ieder teamlid gedragen en op dezelfde wijze geïnterpreteerd. Dit zorgt voor synergie waardoor de resultaten worden gehaald. Als belangrijk bijeffect is er veel collegialiteit en onderling begrip.

Voordelen van teamcoaching

Voordelen van teamcoaching

Als leidinggevende ben je nauw betrokken bij het team. Sterker nog, je bent onderdeel van de teamdynamiek. Wel heb je scherp voor ogen dat het team nog niet optimaal functioneert. Als externe coach zal ik uitdagingen waar het team mee te maken heeft op tafel te krijgen. Met mijn manier van werken en met wie ik ben gaat er beweging in de goede richting ontstaan!

Klik op het aanbod en neem contact op om te bespreken wat ik voor jullie teams en bedrijf kan betekenen. 

Vraag een offerte of
kennismakings gesprek aan

Neem contact op om te onderzoeken wat ik voor jou of voor het bedrijf kan betekenen.